Fyn  Skive

  Viborg

  Århus  Norge


FORSIDEN

 

 

Engelsk springer spaniel

Engelsk springer spaniel


Opdrættere af denne race:
Finn flere oppdrettere av Engelsk springer spaniel her

Str: Stor
Aktivitetsbehov: Stort
Pelslængde: Langhåret
Behov for pelspleje: Middel
Allergivenlig: Nej
Generel omtale:
Den engelske springer spaniel er en middel stor, aktiv, venlig, samarbejdsvillig, lærenem og social race. Den blev oprindelig kun brugt til at drive vildtet på benene/ vingerne, men har i dag fået en række ekstra opgaver i forbindelse med sit arbejde som jagthund. En engelsk springer spaniel kan være et godt valg for den, der ønsker sig en alsidig jagthund og/eller en sporty familiehund, som mange i familien kan have glæde af. At gå på jagt med en spaniel kræver en lærenem, livlig og udholdende hund, der hele tiden arbejder indenfor skudhold og som i tillæg er villig til at apportere vildtet tilbage til føreren. Dette betyder, at racen også er meget egnet som familiehund, turkammerat og til andre arbejdsopgaver, der udføres i tæt samarbejde med føreren.Nye springerejere må være opmærksomme på at pelsen skal plejes regelmæssigt for at hunden trives og kan holde sig sund og rask samt se præsentabel ud. Om vinteren kan der hænge meget sne i pelsen - i sær på hunde hvor pelsen ikke er plejet og på hunde med en dårlig (ulden) pelskvalitet.

Racestandard:
Skulderhøjden er ca 61 cm og vægten ca. 22 kg. Mange springere er højere end de i racestandarden angivne mål.Racen findes i fire hovedfarver: sort og hvid samt brun og hvid, begge disse farvekombinationer har rødbrune tan-aftegninger over øjnene, på kinderne, under ørerne og halen samt på benene. Standarden siger ikke noget om aftegninger eller forholdet mellem den hvide og den farvede pels. De hvide partier er som regel mere eller mindre plettede.Racen blev tidligere halekuperet, men beholder nu sin lange hale. Den inderste del af halen bør bæres over ryglinjens forlængelse.

Andre kommmentarer: I England har man fremavlet en speciel jagt linje. Nogen af disse hunde er blevet importeret til Norge. Denne linje kaldes for "workinger" og kan have et udseende, der skiller sig en del ud fra den almindelige springer. I Norge har man valgt at satse på en springer, der både er udstillingshund og jagthund og i tillæg kan anvendes til andre arbejdsopgaver.
Forrige Race Næste Racespacer
leftgradient rightgradient

Vil du annonsere her?